İhtiyacınız Olan HVAC İpuçları, Püf Noktaları ve Teknikleri



HVAC sisteminizle ilgilenirken bu ipuçlarını izleyin.


Birini düzeltmesi için aramadan önce sahip olduğunuz sistemin adını ve türünü öğrenin. Bu, yeni yükleniciye gerekli bilgileri vermenize yardımcı olacaktır.


Yaz mevsiminden önce kondansatörünüzün fan kanatlarını ve bobinlerini temizleyin. Harici kondenser ünitenizin dışını düzenli olarak temizleyin.


Önce onu kapatın, böylece hiçbir şey hareket etmez. Ardından ızgarayı çıkarın, bıçakları çıkarın ve üniteyle birlikte nazikçe temizlemeye başlayın.


Çim kırpıntıları dış mekan kondansatörünüze yığılmasın. Çim kesimlerini ünitenizden farklı bir yöne yöneltin. Bu, enkazdaki yapraklarla ilgilenirken geçerlidir.


Dış ünitelerinizi gölgeli yerlere koyun.


HVAC sisteminiz her yıl birkaç kez kontrol edilmelidir. Bu, enkaz açısından sık sık ve ilkbaharda tekrar kontrol edilmelidir.


Hava soğuduğunda dış kondenser ünitelerinizi kapatın. Bu, hava 60 derece Farenheit'in altına düştüğünde yapılmalıdır.Bu basit ipucu, onu yıllarca iyi durumda tutmaya yardımcı olacaktır.


Evinizdeki sıcaklığın, içinin tehlikeli derecede sıcak olmasına asla izin vermeyin. Klimalar makul olmayan yüksek sıcaklıkları soğutabilir. Evinizin iç sıcaklığı 100 Fahrenheit dereceye ulaşırsa, yalnızca 80 dereceye kadar soğutabilirsiniz. Bu, içinde uyumak için güvenli ve rahat bir sıcaklık olmayacaktır.


Şirketleri işe almadan önce araştırın ve kontrol edin. BBB'yi belirlemek ve durumunuzu aramak için farklı referanslarla kontrol edin. Bu adımlar, en akıllıca ve en bilinçli seçimi yapmanıza yardımcı olacaktır.


Arkadaşlarınızdan ve ailenizden müteahhit tavsiyeleri isteyin. İyi bir deneyim yaşamış kişiler genellikle bu bilgileri paylaşmaktan mutlu olurlar. Bu, hangi şirketlerden uzak durmanız gerektiğini bilmenizi engelleyecektir.


Bu günlerde, müşterilerin hizmetlerden nasıl davrandıkları hakkında konuşmalarına izin veren çok sayıda harika site var. Bu, uğraşmak istediğiniz ve kaçınmak istediğiniz kişileri bulmak için mükemmel bir yöntemdir.


HVAC sisteminiz için tavan arasına bir ışık bariyeri monte etmeyi düşünün. Dışarısı sıcakken evinizin serin kalmasını sağlar. Hatta tavan aralığını daha verimli kullanabileceğinizi bile fark edebilirsiniz.


Ünitenizin tıkanmadığını düşünüyorsanız, kanal sızıntılarını kontrol edin. Sızıntılar giderildikten sonra, elde edilecek tasarruf, uğraşmaya değenden daha fazla olacaktır.


Havanın içeri sızmamasını sağlamak için sıkı contalara sahip olduklarından emin olun. Bunları sizin için test etmesi için bir profesyonel tarafından çok az veya ücretsiz olarak test edebilirsiniz ve çoğu zaman bu test ücretsizdir.


Klima gerektiren yaşam alanını ölçün. Genellikle oda alanının her bir fit karesi için yaklaşık 20 BTU'ya ihtiyacınız vardır. Serin tutmak için çok sayıda odanız varsa, tüm kare görüntüleri birleştirin.


Bir köşeye yerleştirmeniz gerekiyorsa, hava akış yönünün duvardan uzağa değiştirilmesine izin veren bir ünite satın aldığınızdan emin olun.


Bir yükleniciye deneyimlerini sorun. İhtiyacınız olan çalışmak için gereken deneyimi yaptıklarını doğrulamanız gerekir.


Herhangi bir yükleniciyi işe almadan önce daima referans alın.


Herhangi bir HVAC yüklenicisi veya montajcısı 24 saat acil yardım hattına sahip olmalıdır. Hava aşırı olsa bile, herhangi bir şeyi düzeltmek için ortaya çıkmayı size borçludurlar.


Bu size yeni sisteminizin evinizi rahat ettirmek için ihtiyaç duyduğu BTU sayısını söyler.


Bunlar, verimlilik için belirlenmiş katı kuralları karşılayan enerji ürünleridir. Birimler ABD tarafından kurulmuştur. Çevre ve insan sağlığı olarak adlandırılır. Çeşitli birimleri tam olarak araştırmak için zaman ayırmak, enerji maliyetlerinde uzun vadeli tasarruf sağlamanıza yardımcı olabilir.


Hanelerin% 66'sının sızdıran kanallara sahip olduğunu keşfettiğinizde şaşırabilirsiniz. Bu, elektrik faturalarınızın dörtte birine kadar çıkmasına neden olabilir. Kanalları kapatmak, kolayca ve ucuza yapabileceğiniz bir şeydir ve gelecekte enerji maliyetlerini büyük ölçüde azaltabilir.


Energy Star ürünlerini ve ürünlerini kullanan HVAC yüklenicisini arayın. Bu derecelendirme, sisteminizin ürünü karşıladığı anlamına gelir ve ürün olmayanlara göre daha verimli olur. Bu, yıl boyunca harcamalarınızı azaltmanıza yardımcı olur.


Sistem her çalıştığında kullanıcı el kitabınızın hazır olduğundan emin olun. Kılavuz, sorunlarla uğraşıyorsanız size yardımcı olacaktır.


Yazılı HVAC şirketi talep ettiğinizden emin olun. Sözleşmenizi yazılı olarak almanız öder. Ne aldıklarını görmek için yazılı tahminler almanızı gerektiren birçok iş var. Bu, hizmetinizde iyi bir anlaşma yapmanıza yardımcı olur. Aldığınız tüm tahminleri karşılaştırın.


Evinizi konforlu tutmak, harika bir HVAC sistemine sahip olmanıza bağlıdır. Bakım, iyi çalışmasını sağlayan şeydir. Bunun olmasına izin vermediğinizden emin olun.


Daha fazla oku: eca doğalgazlı şofben

Comments