Bu Makaleyle HVAC'ınızdan Daha Fazla Yararlanın



HVAC ile ilgili biraz bilgi edinmek istediğinizde, bazı yararlı ipuçlarını kullanmayı deneyin. Bu makale, nazik bir giriş ve başlamanız gereken temel ipuçları hakkında bir yardım eli sağlayacaktır. Makaleyi okumak için zaman ayırın ve gayet iyi olacaksınız.


Birini tamir etmesi için aramadan önce HVAC sisteminizin türünü öğrenin. Bu, yeni yüklenicinize ihtiyaç duyabileceği tüm bilgileri verebilmenizi sağlayacaktır.


Bir müteahhit tutmadan önce hangi işi yapmak istediğinizi bilin. Bir yüklenicinin mevcut kurulumunuzun ne olduğunu bilmeden size telefonla bir tahmin vermesi zor olacaktır. Hazır bilgi olmadan telefonla konuşmanız daha zor olacaktır.


Harici kondenser ünitelerini düzenli olarak temizlediğinizden emin olun. Enkaz, yağmurlu veya rüzgarlı havalarda artan oranlarda birikerek potansiyel hasara neden olabilir. Aşırı ısınmasına neden olabilir.


Çim kırpıntılarının dış ünitenize yığılmasına izin vermeyin. Çim kırpıntılarını HVAC ünitesinden uzağa yönlendirin. Bu, yaprak üfleme ve bahçeyle sonuçlanan diğer bahçe işleri için geçerlidir.


Dış üniteyi monte ediyorsanız gölgeye koyun.


HVAC sisteminizin yılda iki kez kontrol edildiğinden emin olun. Bu sonbaharda ve yine ilkbaharda gerçekleşmelidir.


Tek bölmeli pencereleri çift bölmelerle değiştirmek iyi bir fikirdir. Aynı etki aynı zamanda kış aylarında sıcak havayı içeride tutmaya yardımcı olur.


Odanız veya eviniz için gerekli olan ünite boyutunu belirlemenize yardımcı olması için çevrimiçi klima boyutlandırma hesaplayıcılarını arayın. Klimalar için önerilen boyutu belirlemek için kılavuza bakın.


Paranıza ve zamanınıza değip değmeyeceklerine karar vermenize yardımcı olabilecek kanıtlanmış geçmiş kayıtlara sahip şirketler. Yeni başlayan bir müteahhit kiralamak riskli olabilir.


Etrafa sorun, böylece bir HVAC yüklenicisi arıyorsunuz. Kaliteli iş yapmış kişiler genellikle müteahhitlerinin adını paylaşmaktan mutlu olurlar. Bu aynı zamanda kaçınılması gereken şirketlerin adlarını öğrenmenize de yardımcı olur.


Müteahhitler kendi ücret seviyelerini belirler, bu nedenle birden fazla tahmin edindiğinizden emin olun. Karar vermeden önce etrafı aramak için zaman ayırırsanız, biraz nakit biriktirebilirsiniz. Ne ödemeniz gerektiğini bilmek için en az bir avuç müteahhitten fiyat teklifi almak istiyorsunuz.


HVAC sisteminizin daha iyi çalışabilmesi için tavan arasına parlak bir bariyer yerleştirmeyi düşünün. Evinizin olması gerektiği gibi sıcak veya soğuk olduğunda serin kalmasını sağlar. Hatta tavan aranızı yaşam alanınızın bir parçası olarak daha etkili bir şekilde kullanabilirsiniz.


Verimli HVAC işletimi oluşturmak için evinizin baktığı yönü belirleyin. Eviniz ne kadar soğuksa, klimanızı o kadar az zaman kullanmanız gerekir.


HVAC ünitenizden bir tıklama sesi geliyorsa, içinde herhangi bir pislik olup olmadığına bakın. Bazen fanın yoluna çıkan enkaz. Profesyonelleri aramadan önce kontrol edin.


Üniteyi anlayan ve hızlı çalışabilen bir HVAC işletmesi seçin. En güvenilir şirketler, teknisyenlerinin her zaman programa uygun olmasını sağlayacaktır. Ayrıca lisanslı bir teknisyen, HVAC'nizdeki herhangi bir olası arızayı teşhis etmede sorun yaşamamalıdır. Teknisyen neyin yanlış olduğunu anladığında, bunları verimli ve hızlı bir şekilde nasıl çözeceklerini de bilmelidir.


Sahip olduğunuz tek şey bir köşe noktasıysa, hava akış yönünü duvarınızdan uzaklaştırmanıza izin veren bir ünite satın almayı deneyin.


Herhangi bir potansiyel yükleniciye, onları işe almadan önce deneyimlerini sorun. İhtiyacınız olan işe sahip olduklarını doğrulamanız gerekir.


Kiraladığınız herhangi bir HVAC yüklenicisinin bir acil yardım hattı olmalıdır. Ne olursa olsun, ihtiyaç duyulduğunda size gelebilmeleri gerekir.


Bazı müteahhitler daha sonra yakıt veya ekstra malzeme için sizden fazla ücret almaya çalışır. Böyle bir sorun olması durumunda yazılı bir sözleşme size gerçekten yardımcı olacaktır.


Bu, sisteminizin evinizi rahat ettirmek için ihtiyaç duyacağı BTU miktarını belirler.


Kurulmuş programlanabilir bir termostat düşünün. Bu, ısıtma ve soğutma faturalarınızı düşürür çünkü sıcaklığı sisteminizle senkronize olacak şekilde ayarladığınızda, yatakta rahat bir şekilde sıcakken uyurken dinlenir.


Bu nitelikli enerji ürünlerinin, verimlilik için çok katı kuralları karşılaması garanti edilmektedir. Kurallar Amerika Birleşik Devletleri tarafından oluşturulmuştur. Kısaca EPA'yı korumakla görevlidirler. Çeşitli birimleri tam olarak araştırmak için zaman ayırmak, önemli miktarda para tasarrufu yapmanıza yardımcı olabilir.


Doğru bilgilerle donanmış olarak, HVAC'ı anlayabilirsiniz. Bakım ve onarım soruları için bu ipuçlarını kullanın. Umarım artık HVAC ünitenizin standartlarınıza uygun şekilde çalıştığından emin olabilirsiniz!


Daha fazla oku: Click Here

Comments