Daha İyi Anlamanıza Yardımcı Olmak İçin Hvac Hakkında Bu Harika İpuçlarını Kullanın



En iyi şekilde çalışan bir HVAC sistemine sahip olmak çok önemli olsa da, çoğu ev sahibi bunu yapma konusunda bilgisizdir. Isıtma ve soğutma ekipmanını onarmak veya değiştirmek için HVAC uzmanının en iyi nasıl seçileceğini öğrenmek, bir ev sahibinin yapabileceği en akıllıca şeylerden biridir. Aşağıdaki ipuçları sizi harika bir konuma getirecektir.


Bir tamirci aramadan önce şu anda ne tür bir sisteme sahip olduğunuzu öğrenin. Bu, seçtiğiniz yükleniciye ihtiyaç duyabilecekleri bilgileri vermenize yardımcı olacaktır.


Bir HVAC yüklenicisini seçmeden önce hangi işe ihtiyacınız olduğunu bilin. Yüklenicinin mevcut kurulumunuzun ne olduğunu bilmeden size telefonla bir tahmin vermesi zor olacaktır. Hazır bilgi olmadan telefonla konuşmanız çok daha zor olacaktır.


Kondenser fanınızın en iyi şekilde çalışmasını sağlamak için her bahar fan kanatlarını ve bobinlerini temizleyin. Harici kondenser ünitenizdeki tüm yaprak veya kalıntıları düzenli olarak temizleyin.


Dış mekan kondansatörünüzde çim kırpılmasına izin vermeyin. Çimlerinizi üniteden farklı bir yönde hedefleyin. Bu, enkazdaki yapraklarla ilgilenirken geçerlidir.


Kondansatörünüzü yılda bir kez yağlayın. Kauçuk veya metal kapaklara sahip oldukları için bu girişleri fark edeceksiniz. Deterjan içermeyen ve hafif, deterjansız SAE 20 yağı olan SAE 20 yağı kullanın, ancak aşırı doldurmamaya dikkat edin.


HVAC sistemini yılda iki kez kontrol ettirin. Bu sonbaharda ve arızalarda yapılmalıdır.


Hava soğuduğunda dış mekan kondansatörünüzü kapatın. Bu, hasarı önlemek için sıcaklık 60ºF'nin altına düştüğünde hasarı önlemek için kapatmanız gerektiği anlamına gelir. Bu, ünitenizin yıllar boyunca onarım maliyeti olmadan iyi çalışmasına yardımcı olur.


Tek bölmeli pencereleri çift bölmelerle değiştirmek her zaman iyi bir fikirdir.Bu, soğuduğunda ısıyı korumanıza yardımcı olur.


Servis ziyaretiniz sırasında, profesyoneller sistemin motorunu inceleyerek yardımcı olabilirler, hareketli parçalar yağlanacak ve freon seviyeleri kontrol edilecektir. Bu onarımlar, HVAC sisteminizin sorunsuz çalışmasına yardımcı olacaktır.


Kullanmayı düşündüğünüz şirketlerin itibarını araştırın ve kontrol edin. BBB'yi belirlemek için farklı referansları kontrol edin ve potansiyel şirketlerin çevrimiçi incelemelerini arayın. Bunların hepsini yapmak, daha iyi bir karar vermenize yardımcı olabilir.


İyi kurulmuş şirketler, genellikle daha iyi hizmet sunarlar. Uzun bir geçmişe sahip olmak her zaman risklidir.


Saygın bir HVAC yüklenicisi bulabileceğiniz zaman faydalı bilgiler isteyin. Kullanmış olan ve genellikle müteahhitlerinin adını paylaşmaktan mutlu olan insanlar. Bu ayrıca, her ne pahasına olursa olsun kaçınmanız gereken işletmelerin adlarını almanın harika bir yoludur.


Radyant bir bariyer, HVAC ünitenizin verimliliğini artırır. Dışarıdaki ısının içeri girmesini engeller, bu da dışarıda sıcak olduğunda evinizin serinliği arasında bir bariyer görevi görür. Hatta tavan arası alanınızı daha etkili bir şekilde kullanabilirsiniz.


Kurulu yeni bir HVAC sistemi satın alacak mısınız? Aklınızda tutmanız gereken birkaç nokta vardır: Sistemler, bir alanı ne kadar etkili bir şekilde ısıtabileceklerine veya soğutabileceklerine göre derecelendirmelere sahiptir. Daha küçük olanı satın almaktansa, bir birimin yanında hata yapmak akıllıca olur.


Verimli HVAC işletimi oluşturmak için evinizin baktığı yönü belirleyin. Evde güneş ışığından daha az ısı varsa, klima ünitenizin o kadar sıkı çalışması gerekmeyecektir.


Havanın içeri sızmasını önlemek için sıkı contalara sahip olduklarından emin olun. Bunları test etmesi için birini kiralayabilirsiniz.


Ne yaptığını bilen ve sorunu çözmek için hızlı çalışan bir HVAC işletmesi seçin. En güvenilir şirketler, teknisyenlerinin her zaman programa uygun olmasını ve randevuları tutmasını sağlar. Lisanslı bir teknisyen, HVAC'nizle ilgili herhangi bir sorunu teşhis etmede de sorun yaşamamalıdır. Teknisyen neyin yanlış olduğunu anladığında, sorunu hızlı ve verimli bir şekilde çözebilecek.


Bir köşeye koymak zorunda kalırsanız, hava akışını duvardan uzağa yönlendirmenize izin veren bir ünite alın.


Herhangi bir HVAC yüklenicisi veya montajcısı 24 saat acil yardım hattına sahip olmalıdır. Ne olursa olsun evinize istedikleri zaman ulaşabilmeleri gerekir.


Kış mevsiminde kondansatörünüzü örtün. Bu basit kapak, kullanmadığınız zamanlarda kondansatörün daha uzun süre çalışmasını sağlar. Fan ayarını yalnızca kondenser ünitesini zorlamaktan kaçınmak için kullanın.


Rahat bir ev için çalışan bir HVAC sistemi çok önemlidir. Ancak bu sistemler arızalandığında, yetenekli bir profesyonelin hizmetlerini kullanmanın tüm ayrıntılarını bilmiyorsanız oldukça sinir bozucu olabilir. Yukarıdaki ipuçlarını okuyan ev sahipleri artık HVAC sistemlerini ve onlarla nasıl düzgün çalışacaklarını daha iyi kavrayacaklar.

Daha fazla oku: en iyi doğalgaz şofben

Comments