HVAC Başarısı Artık Elinizin Altında



Düzgün çalışan bir HVAC sistemi, evinizin önemli bir parçasıdır. Pek çok insan doğru çalışmadıklarında işleri düzeltmek için epeyce para harcıyor, ancak bunları düzgün bir şekilde sürdürseler bu tür sorunlardan kaçınabilirlerdi. Aşağıdaki makale, HVAC sistemleri hakkında bilmeniz gerekenleri öğretecektir.


HVAC'niz size sorun veriyorsa, bir yükleniciyi aramadan önce evin etrafına bakın. Bu, yüklenicinin sorunun nerede olduğunu ve nasıl düzeltileceğini belirlemesine yardımcı olacaktır.


Gücü kapatın, böylece zarar görmez veya bir şeyi kırmazsınız. Ardından ızgarayı çıkarın, bıçakları çıkarın ve bunları ve ünitenin kendisini yavaşça temizlemeye başlayın.


Dış mekan kondansatörünüze çim kırpmayın. Çim kırpıntılarını ünitenizden uzak bir yöne yöneltin. Bu, yaprak üfleme ve enkazla sonuçlanan diğer bahçe işleri için geçerlidir.


Servis kontrolü sırasında, yüklenici parçaları yağlayacak, farklı hareketli parçaları yağlayacak ve ayrıca sistemin freon seviyelerini kontrol edecektir. Bu yapılması kolay şeyler, sisteminizin en yüksek performansta çalışmasına yardımcı olacaktır.


Ev sıcaklığınızın tehlikeli derecede yükselmesine izin vermeyin. Bir klima ünitesi gerçekten de evinizin sıcaklığını adil bir zamanda yaklaşık yirmi derece düşürebilir. Evinizin iç sıcaklığı 100 Fahrenheit dereceye ulaşırsa, yalnızca yaklaşık 80F'ye kadar soğur. Burası yaşamak için sağlıklı bir ortam değil.


Şirketleri işe almadan önce itibarlarını araştırın.Eski müşteriler tarafından yayınlanan yorumlar için en iyisini belirlemek için farklı referanslarla kontrol edin. Bu adımlar, kararınızın akıllıca olmasını sağlamaya yardımcı olacaktır.


Klimalar buzlanma eğilimindedir. Tahliye hattı da donabilir. Bu size olan bir şeyse, termostatınızı sadece fana değiştirmeyi deneyin, böylece kompresörü devre dışı bırakır. Bu işe yaramazsa, yardım çağırın.


Odanız veya eviniz için ihtiyacınız olan birim boyutunu belirlemenize yardımcı olması için çevrimiçi hesap makineleri arayın. Bu bilgiler için üretici web sitesini belirlemek için kılavuza bakın.


İyi kurulmuş şirketler, daha önce yapılmamış sicil kayıtlarına sahiptir. Çok az deneyime sahip bir müteahhit kiralamak daha risklidir.


Müşterilerin hizmetler tarafından nasıl ele alındıkları hakkında konuşmalarına olanak tanıyan birçok harika site var. Bu yöntem, çalışmak istemediklerinizi size sağlar.


Parlak bir bariyer, HVAC'nizin verimliliğini artırmaya yardımcı olacak harika bir cihazdır. Ünitenizin dışarıda sıcak kalmasını sağlar. Hatta doğru yapılırsa tavan arasını yaşam alanınızın bir parçası olarak bile kullanabilirsiniz.


Mevcut sisteminiz tıkanmaya uygun değilse kanal sızıntılarını kontrol edin. Sızıntıları tamir ettirdiğinizde, test kendi masrafını karşılamıştır.


Evinizin hangi yöne bakacağını belirleyin. Evinizin içinde ne kadar az ısı olursa, AC'nizin yapması gereken o kadar az iş olur.


HVAC sisteminiz tıklıyorsa, derhal herhangi bir engel olup olmadığını kontrol edin. Genellikle sorun, soğutma sistemindeki fanlara çarpan bir tür döküntüdür. Bir müteahhide harcama yapmadan önce bunu kontrol edin.


Havanın içeri sızmaması için sıkıca kapatıldıklarından emin olun. Test etmek için bir profesyonel kiralayabilirsiniz.


Klimaya geçmeden önce soğutmak istediğiniz yaşam alanını ölçün. Her fit kare oda alanı için 20 BTU'ya ihtiyacınız olacak. Soğutulacak birden fazla odanız varsa, bunların kare görüntülerini bir araya getirin.


Bir yükleniciye deneyimlerini sorun. İhtiyacınız olan işi yaptıklarını doğrulamanız gerekir.


Bazı müteahhitler daha sonra malzeme ve yakıt gibi öğeler için sizden fazla ücret almaya çalışır. İyi bir yazılı sözleşmeye sahip olmak, bu gibi sorunlardan kaçınmanıza yardımcı olabilir.


Kondansatörünüzü hava şartlarında örtün, optimumun altında olur. Bu basit ipucu, kondansatörünüzün ömrünü önemli ölçüde uzatacaktır. Fan ayarını yalnızca kondenser ünitesini zorlamaktan kaçınmak için kullanın.


Bir HVAC yüklenicisi için size verilen referansları daima kontrol edin.


Bu hesaplama, evinizdeki BTU'nun ne olduğunu belirleyecektir.


Kurulmuş bir programlanabilir termostat düşünün. Bu cihaz, yaşam tarzınız nedeniyle enerji faturalarınızda size büyük bir tasarruf sağlayabilir.


Energy Star ürünlerini ve ekipmanlarını kullanan bir HVAC müteahhitleri arayın. Bu, sisteminizin ürünün onsuz olanlara göre daha verimli olmasını sağlayacaktır. Bu, yıl boyunca faturalarınızdan daha fazla tasarruf etmenize yardımcı olabilir.


Yukarıdaki makalede belirtildiği gibi, HVAC sistemi herhangi bir evin en önemli parçalarından biridir ve onu iyi çalışır durumda tutmak hayati önem taşır. Bu ipuçları, çok para biriktirmenize yardımcı olabilir. HVAC üniteniz hakkında elinizden gelen her şeyi bildiğinizden ve bu makalede tartışılan her şeyi anladığınızdan emin olmak sizin işinizdir.


Daha fazla oku: dikey petek fiyatları


Comments