HVAC Başarısı İçin Tonlarca İpucu ve Püf Noktası



Bu makale aradığınız bazı harika ipuçları içeriyor.


Birini düzeltmesi için aramadan önce HVAC sisteminizin adını ve türünü öğrenin. Bu, yükleniciye gerekli bilgileri vermenize yardımcı olacaktır.


Kalıntıları düzenli olarak temizleyin. Enkaz, yağmurlu veya rüzgarlı havalarda artan oranlarda birikerek potansiyel hasara neden olabilir. Ayrıca aşırı ısınarak sisteminizin arızalanmasına da neden olabilir.


Önce onu kapatın, böylece hiçbir şey hareket etmez. Ardından ızgarayı çıkarın, bıçakları çıkarın ve üniteyle birlikte nazikçe temizlemeye başlayın.


Dış mekan HVAC üniteleriniz, ağaçlar yapraklarını kaybettiğinde zarar görebilir. Sonbaharda fan ızgaranızı sık sık temizlediğinizden emin olun. Fanın üniteye hava girmesi için engelsiz bir yol olması gerekir ve tıkanırsa, sisteminizin bozulmasına neden olabilir.


Yağ delikleri varsa fan kondansatörünüzü yılda bir yağlayın. Bunlar genellikle kauçuk veya metal bir kapakla kapatılır. Deterjan içermeyen ve hafif, deterjansız SAE 20 yağı olan SAE 20 yağı kullanın, ancak aşırı doldurmamaya dikkat edin.


HVAC sistemini yılda iki kez kontrol ettirin. Bu, enkaz açısından sık sık ve ilkbaharda tekrar kontrol edilmelidir.


Tek bölmeli pencereleri çift bölmeli pencerelerle değiştirmek iyi bir fikirdir. Bu aynı zamanda kışın sıcak kalmasına da yardımcı olur.


Programlanabilir bir termostat, elektrik faturalarınızdan tasarruf etmenize yardımcı olabilir. Bu termostatlardan bazıları bir bilgisayardan bile kontrol edilebilir.


Servis ziyaretiniz sırasında, sistem motoru incelenecek, farklı hareketli parçaları yağlayacak ve sistemin freon seviyelerini kontrol edecektir. Bu basit şeyler, sisteminizin en yüksek performansta çalışmasına yardımcı olacaktır.


Şirketleri işe almadan önce araştırın. BBB'ye bakın ve eski müşteriler tarafından yayınlanan incelemeleri arayın. Bunları önceden yapmak, daha iyi bir karar vermenizi sağlayacaktır.


Klimalar buzlanma eğilimindedir. Tahliye hattı da donabilir. Bu başınıza gelen bir şeyse, termostatınızı yalnızca fana değiştirmeyi deneyin, böylece kompresörü devre dışı bırakır. Fan ayarına geçmek buzu eritmeye başlasa bile bir HVAC uzmanını arayabilirsiniz.


İyi kurulmuş şirketler, daha önce yapılmamış sicil kayıtlarına sahiptir. Bir müteahhit ile çalışmak bir risk unsuru ile birlikte gelir.


Çoğu çevrimiçi site, müşterilerin bir hizmetle ilgili deneyimleri hakkında başkalarına bilgi vermesine izin verir. Bu, birlikte iyi iş çıkaran ve yapmadığınız kişileri bulmak için yararlıdır.


Müteahhitler farklı ücretler talep eder, bu nedenle herhangi bir işe alma kararı vermeden önce birkaç müteahhitten teklif aldığınızdan emin olun. Bu şekilde epeyce para biriktirebilirsiniz. Makul olarak hangi fiyatı ödemeyi bekleyebileceğinize karar vermek için en azından bir avuç yükleniciyi aramak istiyorsunuz.


Mevcut sisteminiz verimli bir şekilde çalışmıyorsa, herhangi bir sızıntı bulmak için kanalları kontrol edin. Sızıntıları giderdiğinizde, test, enerji tasarrufu olarak kendini amorti edecektir.


HVAC ünitenizde bir tıklama varsa, derhal herhangi bir engel olup olmadığını kontrol edin. Genellikle soğutma sistemindeki fanlara çarpan döküntülerden kaynaklanır. Bir teknisyeni aramadan önce buna dikkatlice bakın.


Klima gerektiren yaşam alanını ölçün. Aşağıdaki formülü kullanarak bunu kolayca hesaplayabilirsiniz: Uzayın her kare alanı için 20 BTU. Serin tutmak için çok sayıda odanız varsa, bunların kare görüntülerini bir araya getirdiğinizden emin olun.


İyi çalışan HVAC sisteminizdeki hava filtresini değiştirin. Bu, ünitenizin düzgün çalışmasını sağlamak için atılması gereken en kolay adımdır.


Herhangi bir potansiyel yükleniciye, onları işe almadan önce deneyimlerini sorun. Gerekli olan işi yaparken deneyimli olduklarından emin olun.


Bir müteahhit düşünürken daima referans aldığınızdan emin olun.


Kışın koruma için kondenser ünitenizi örtün. Bu basit kapak, kondansatörün kullanılmadığı zamanlarda daha uzun süre dayanmasını sağlar. Fan ayarını yalnızca kondenser ünitesini zorlamaktan kaçınmak için kullanın.


Kurulmuş programlanabilir bir termostat düşünün Bu tür bir cihaz, sıcaklığı her zaman düzenlemenize yardımcı olacaktır.


Hanelerin% 66'sının sızdıran kanallara sahip olduğunu keşfettiğinizde şaşırabilirsiniz. Bu sızdıran kanallar, sahip olduğunuz toplam hizmet maliyetlerinin dörtte birine kadar ekleyebilir. Kanallarınızı mühürlemek hem kolay hem de ucuzdur, hatta kendiniz bile yapabilirsiniz, o andan itibaren her yıl elektrik faturalarınızda tasarruf etmenizi sağlar.


Kondansatörünüzü soğuk havalarda koruyun. Güzel bir kapak, kondansatörün içeri girmesini önlemeye yardımcı olacaktır.


Artık doğru bilgiye sahip olduğunuzda bir HVAC'ın zor bir konu olmadığını görebilirsiniz. Bilmeniz gerekenleri öğrenmeniz için yeterince zaman ayırmanız her zaman iyidir. İhtiyaç duyduğunuzda bu önerileri kullanın.


Daha fazla oku: eca petek fiyat listesi

Comments