Hvac Hakkında Herkesin Anlayabileceği Harika Tavsiyeler ve Fikirler



HVAC'nizin bozulduğunu bulmak için eve varmak oldukça üzücü olabilir. İpuçları, tam da bunu yapmanıza yardımcı olacak harika.


Birini düzeltmesi için aramadan önce sahip olduğunuz sistemin adını ve türünü öğrenin. Bu, işe aldığınız yeni yüklenicinin gerekli tüm bilgilere sahip olduğundan emin olmanıza yardımcı olacaktır.


Önce gücü kapatın, böylece zarar görmez veya bir şeyi kırmazsınız. Ardından ızgarayı çıkarın, bıçakları çıkarın ve üniteyi ve bıçakları nazikçe temizlemeye başlayın.


HVAC üniteniz, ağaçlar yapraklarını kaybettiğinde zarar görebilir. Yaprakların düşmeye başlaması sırasında fan ızgarasının sık sık temizlendiğinden emin olun. Fanın düzgün çalışması için engellenmemesi gerekir ve bloke olursa, ünite ile birçok baş ağrınız olur.


Kondansatörünüzü yılda en az bir kez yağlayın. Bu bağlantı noktaları genellikle kauçuk veya metal kapakla kaplıdır. Deterjan içermeyen ve hafif, deterjansız SAE 20 yağı olan SAE 20 yağı kullanın, ancak aşırı doldurmamaya dikkat edin.


Dış ünitelerinizi gölgeli yerlere koyun.


Soğuduktan sonra sahip olduğunuz tüm dış mekan kondansatörlerini kapatın. Bu, havanın 60 derece Fahrenheit'in altına düşmesi durumunda hasarı önlemek için kapatmalıdır. Bu, sisteminizin daha uzun süre dayanmasına yardımcı olur ve daha az sıklıkta onarılması gerekir.


Tek bölmeli pencereleri çift bölmeli pencerelerle değiştirmek iyi bir fikirdir. Bu, soğuduğunda sıcağı korumanıza yardımcı olacaktır.


Programlanabilir bir termostat, elektrik faturalarınızdan tasarruf etmenize yardımcı olabilir. Hatta bazıları bir bilgisayardan veya başka bir cihazdan kontrol edilebilir.


Ziyaret sırasında, yüklenici parçaları yağlayacak, ünitenin hareketli parçalarını yağlayacak ve ünitenin uygun freon seviyelerine sahip olmasını sağlayacaktır. Bu yapılması kolay şeyler, sisteminizin en iyi şekilde çalışmasını sağlayacaktır.


Odanız veya eviniz için hangi boyutta birime ihtiyacınız olduğunu gerçekten anlamak için çevrimiçi hesap makineleri arayın. Bu bilgi için üreticinin web sitesini belirlemek için kılavuza bakın.


Bir süredir ortalıkta olan şirketler, paranıza ve zamanınıza değip değmeyeceklerine karar vermenize yardımcı olabilecek geçmiş kayıtlara sahiptir. Çok az deneyime sahip bir yüklenicisi olmayan birini işe almak daha risklidir.


Tanıdığınız kişilere ve ailenize müteahhit tavsiyeleri isteyin. Kaliteli iş yapmış kişiler genellikle bu bilgiyi paylaşmaktan mutlu olurlar. Bu ayrıca, her ne pahasına olursa olsun kaçınmanız gereken bu şirketlerin bazı isimlerini anlamanıza da yardımcı olabilir.


HVAC sisteminizin daha iyi çalışabilmesi için tavan aranızda parlak bir bariyer olmasını düşünün. Eviniz ile dışarısı arasında bir bariyer görevi görecek olan dış ısının gelmesini engeller. Tavan arası alanınızı daha verimli kullanabileceğinizi bile görebilirsiniz.


Yeni bir HVAC sistemi satın almak istiyor musunuz? Bazı şeyleri hesaba katmanız gerekecek. Sistemler, sistemin bir alanı ne kadar iyi soğutup ısıtabildiğine göre derecelendirilir. Biraz fazla küçük olanı satın almaktansa daha büyük bir birim satın almak daha iyidir.


Üniteniz verimli bir şekilde çalışmıyor gibi görünüyorsa, herhangi bir sızıntı bulmak için kanalları kontrol edin. Sızıntılar tamir edildiğinde, test enerji tasarrufu olarak kendini amorti edecektir.


Verimli HVAC işletimi oluşturmak için evinizin baktığı yönü belirleyin. Eviniz ne kadar az ısıtılırsa, evinizdeki klimanın zamanı o kadar kolay olur.


HVAC ünitenizden bir tıklama sesi geliyorsa, içinde birikmiş olabilecek pislikleri hemen kontrol edin. Bazen fanın yoluna çıkan enkaz. Bir profesyonele para harcamadan önce bunu kontrol edin.


Birimi anlayan ve sorunu çözmek için hızlı çalışan bir HVAC işletmesi seçin. En iyi şirketler, teknisyenlerinin her zaman programa uygun olmasını ve randevuları tutmasını sağlayacaktır. Bilgili bir teknisyen, HVAC ünitenizdeki herhangi bir sorunu hızlı bir şekilde teşhis etmekte de sorun yaşamayacaktır. Soruna neyin neden olduğunu bulduktan sonra, onu geri alıp düzgün bir şekilde çalışması sadece bir zaman meselesidir.


Bir köşeye yerleştirmeniz gerekiyorsa, duvara doğru akmaması için hava akışının yeniden yönlendirilmesine izin veren bir tane satın alın.


Herhangi bir potansiyel yükleniciye, onları işe almadan önce deneyimlerini sorun. İhtiyaç duyduğunuz çalışmak için gereken deneyimi yaptıklarını doğrulamanız gerekir.


Yukarıda bulunan tavsiyeleri kullanarak HVAC'nizi çalışır durumda tuttuğunuzdan emin olun. Sisteminizin çalışmadığını anlamak için uzun bir günün ardından eve gelmek sinir bozucu. Onarımın mali yönleri göz korkutucu olabilir. Ancak, bu ipuçlarını kullanarak bu tür durumlardan kaçınabilirsiniz. Ünitenizin sorunsuz çalışmasını sağlamak için gerektiği şekilde bakım yapmak için buradaki bilgileri kullanın.


Daha fazla oku: en uygun klima fiyatları

Comments