İşte İnternette Başka Bir Yerde Bulunmayan Basit HVAC Önerisi



İyi çalışır durumda harika bir HVAC sistemine sahip olmak, bir evde daha iyi çalışmasını sağlayabilir. Ancak, sisteminiz arızalanırsa, bu bir kabusa dönüşebilir. HVAC sisteminizin bakımını nasıl yapacağınızı öğrenmek, arıza olasılığıyla başlar; bu ipuçları çok faydalı olacaktır.


Bir HVAC yüklenicisi seçmeden önce neye ihtiyacınız olduğunu bilin. Bir müteahhitin mevcut sisteminizin ne olduğunu bilmeden size telefonla bir fiyat tahmini vermesi zor olacaktır. Hazır bilgi olmadan telefonla konuşmanız daha zor olacaktır.


Kondenser fanınızın en iyi şekilde çalışmasını sağlamak için her bahar fan kanatlarını ve bobinlerini temizleyin. Harici kondenser ünitenizdeki tüm yaprak veya kalıntıları düzenli olarak temizleyin.


Kondansatörünüzdeki yağ deliklerini en az yılda bir kez yağlayın. Bu bağlantı noktaları genellikle kauçuk veya metal bir kapakla kapatılır. Hafif, deterjansız bir SAE 20 yağı kullanın, ancak aşırı doldurmamaya dikkat edin.


Dış üniteleri gölgeye koyun.


Isıtma ve soğutma sisteminize yılda iki kez bakım yaptırın. Bu sonbaharda ve ilkbaharda yapılmalıdır.


Soğuyunca sahip olduğunuz tüm dış mekan kondansatörlerini kapatın. Bu, hava 60 derece Fahrenheit'in altına düştüğünde yapmanız gerektiği anlamına gelir. Bu, sisteminizin çok daha uzun süre dayanmasını sağlayabilir ve sizi onarımlarda önemli ölçüde kurtarabilir.


Şirketleri işe almadan önce araştırın ve kontrol edin. BBB ile kontrol edin ve durumunuzu arayın. Tüm bunları yapmak akıllıca seçim yapmanızı sağlayacaktır ..


Odanız veya eviniz için hangi boyutta birimin gerekli olduğunu gerçekten anlamak için çevrimiçi hesap makinelerini arayın. Klimalar için önerilen boyutu belirlemek için kılavuza bakın.


Zaman ve paraya değip değmeyeceklerine karar vermek için kullanabileceğiniz kanıtlanmış geçmiş performansa sahip şirketler. Uzun bir geçmişi kiralamak daha risklidir.


Müşterilerin müteahhitler ile deneyimleri hakkında konuşmalarına izin veren pek çok site var. Bu, sizinle çalışmanıza ve sizinle iyi çalışmayabilecek insanlarla çalışmanıza yardımcı olacaktır.


Müteahhitler kendi ücret seviyelerini belirler, bu nedenle birden fazla tahmin edindiğinizden emin olun. Bu şekilde epeyce para biriktirebilirsiniz. Makul fiyatların ne olduğunu bilmek için en az bir avuç müteahhitten fiyat teklifi almak istiyorsunuz.


Yeni bir soğutma ve ısıtma sistemi mi bulmak istiyorsunuz? Bazı şeyleri hesaba katmanız gerekir. Sistemler, etkin bir şekilde soğutup ısıtabilecekleri toplam alana göre derecelendirmelere sahiptir. İhtiyaçlarınız için daha küçük bir birimden biraz fazla büyük olan bir birimin tarafında hata yapmak akıllıca olur.


Verimli HVAC işletimi oluşturmak için evinizin baktığı yönü belirleyin. Eviniz ne kadar az ısıtılırsa, klimanızı o kadar az kez kullanmanız gerekir.


HVAC sisteminiz tıklıyorsa, hemen her türlü engel olup olmadığını kontrol edin. Genellikle sorun, soğutma sistemindeki fanlara çarpan bir tür döküntüdür. Bir yüklenici çağırmadan önce fanı ve bobini kontrol edin.


İçeride hava olacak şekilde sıkıca kapatıldıklarından emin olun. Hepsini sizin için test etmesi için birini kiralayabilirsiniz ve genellikle bu test ücretsizdir.


HVAC sisteminizdeki hava filtresini iyi çalışır durumda değiştirin. Bu, HVAC sisteminizin en iyi durumda çalışmasını sağlamak için yapılması kolay bir şeydir.


Bir köşeye yerleştirmeniz gerekiyorsa, duvara bakmayan bir yönden gelen hava akışına sahip bir ünite aldığınızdan emin olun.


Herhangi bir yükleniciyi işe almadan önce daima referans isteyin.


Kışın kondansatörünüzü örtün. Bu, kullanılmadığında daha uzun süre dayanmasına izin verecektir. Kondenser ünitesini zorlamaktan kaçınmak için bunun yerine fanı kullanın.


Potansiyel bir HVAC yüklenicisi tarafından yaptığınız referansları daima takip edin.


Bu nitelikli enerji ürünlerinin çok katı verimlilik kurallarını karşıladığı bilinmektedir. Bu yönergeler ABD tarafından oluşturulmuştur. Çevre ve insan sağlığı denir. Bu birimleri incelemek için zaman ayırmak, önemli miktarda para biriktirmenize yardımcı olabilir.


Tüm evlerin% 66'sının sızdıran kanallara sahip olmasına şaşırabilirsiniz. Bu, elektrik faturalarınızın% 25'ine eşittir. Kanallarınızı kapatmak ucuz ve kolaydır ve kendi başınıza yapabileceğiniz bir şeydir ve daha sonra her yıl elektrik faturalarınızı önemli ölçüde azaltabilir.


Zaman zaman ısıtma kanallarını temizleyerek sisteminizin verimli çalışmasını sağlayın ve temiz havanın tadını çıkarın. Herhangi bir sorun olmadığından emin olmak için kanallara bakın. Hasarlı kanallar enerji faturasını artırır ve sıcak havayı boşa harcar.


Artık HVAC'nizin sorunsuz çalışmasını nasıl sağlayacağınızı biliyorsunuz. Düzenli bakım incelemeleri yapmadığınız zaman kötü şeyler olacaktır. Neyse ki, bu makale size HVAC ünitenizin doğru çalıştığından emin olmak için ihtiyacınız olan bilgileri sağladı.


Daha fazla oku: en pahalı klima

Comments