Kolay Takip Edilebilen Hvac İçin Kolay Çözümler



HVAC sisteminin mahvolmasına izin vermek, herhangi bir ev sahibi için inanılmaz derecede aptalca bir karardır. HVAC sisteminizin uzun süre dayanmasına yardımcı olmak için neler yapılabileceğini anlamaya çalıştığınız için muhtemelen buradasınız. Aşağıdaki makale sizin için bazı yararlı ipuçları içermektedir.


Bir HVAC sistemiyle sorun yaşıyorsanız, yardım istemeden önce evinizdeki her odayı kontrol edin. Bu, tamircinin sorunun nerede olduğunu belirlemesine yardımcı olacaktır.


Bir HVAC yüklenicisi seçmeden önce hangi işe ihtiyacınız olduğunu bilin. Bir yüklenici, sisteminize bakmadan size telefonla bir tahmin sağlamak için zorlanacaktır. Ne yapmaları gerektiğini çözemezseniz daha zor olacak.


Harici kondenser ünitelerini düzenli olarak temizlediğinizden emin olun. Rüzgarlı veya yağmurlu hava gibi bir şeylerin ne zaman yığılacağını asla bilemezsiniz ve bu sisteminizi mahvedebilir. Sisteminizin aşırı ısınmasına neden olabilir.


Dış HVAC üniteleriniz, ağaçlar yapraklarını düşürmeye başladığında zarar görebilir. Düştüğünde fan ızgarasının sık sık temizlendiğinden emin olun. Fanın, havanın üniteye girmesi için engelsiz bir yola sahip olması gerekir ve tıkanırsa, sonunda çok fazla baş ağrınız olur.


Dış mekan kondansatörlerini gölgeli yerlere koyun.


HVAC sistemini yılda iki kez servise götürün. Bu, enkaz açısından sık sık ve ilkbaharda tekrar kontrol edilmelidir.


Soğuyunca tüm dış kondansatörleri kapatın. Bu, hasarı önlemek için sıcaklık 60ºF'nin altına düştüğünde hasarı önlemek için kapatmanız gerektiği anlamına gelir. Bu, HVAC'nizin yıllarca verimli çalışmasını sağlayabilir.


Programlanabilir bir termostat, klima maliyetlerinizden tasarruf etmenize yardımcı olabilir. Bu termostatlardan bazıları akıllı telefonunuzdan veya başka bir cihazdan bile kontrol edilebilir.


Bir bakım ziyareti sırasında, yüklenici parçaları yağlayacak, motoru ve freon seviyelerini inceleyecektir. Bu basit görevler, HVAC sisteminizin en yüksek performansta çalışmasını sağlayacaktır.


Eviniz için gerekli olan birimin boyutunu belirlemenize yardımcı olması için çevrimiçi hesap makineleri arayın. Klimalar için kılavuza veya üreticinin web sitesine bakın.


Etrafa sorun, böylece bir HVAC yüklenicisi arıyorsunuz. Harika bir hizmet almış kişiler genellikle bu bilgiyi paylaşmaktan fazlasıyla istekli olurlar. Bu aynı zamanda hangi şirketlerden uzak durmanız gerektiğini bilmenize yardımcı olabilir.


Diğer müşterilerin deneyimlerini farklı hizmetlerle paylaştıkları pek çok site var. Bu, birlikte çalışacak müteahhitler bulmak için mükemmel bir yöntemdir.


Yeni bir soğutma ve ısıtma sistemi mi arıyorsunuz? Önce düşünülmesi gereken şeyler var. Sistemler, etkili bir şekilde soğudukları ve ısıttıkları toplam alana göre derecelendirilir. Biraz fazla küçük olanı satın almaktansa, ihtiyaçlarınız için biraz fazla büyük olan daha büyük bir birimin yanında hata yapmak akıllıca olur.


Mevcut sisteminizin tıkanmaya uygun olmadığını düşünüyorsanız, kanal sızıntılarını kontrol edin. Sızıntıları tamir ettirdiğinizde, testler masraflarını karşılayacaktır.


HVAC sisteminizin daha iyi çalışmasını sağlamak için evinizin baktığı yönü belirleyin. Evinize daha az ısı geliyorsa, AC'niz daha az çalışacaktır.


İçeride hava olacak şekilde sıkıca kapatıldıklarından emin olun. Onları test etmek için bir profesyonel kiralayabilirsiniz.


Klimaya geçmeden önce soğutmak istediğiniz alanı ölçün. Oda alanının her bir fit karesi için 20 BTU'ya ihtiyacınız olan birimi bulabilirsiniz. Birkaç odanın soğutulması gerektiğinde, tüm kare görüntüleri bir araya getirmelisiniz.


İyi çalışan HVAC sisteminizdeki hava filtresini değiştirin. Bu, ünitenizin üretimini düzgün bir şekilde en üst düzeye çıkaracaktır.


Bir köşeye yerleştirmeniz gerekiyorsa, duvara bakmayan bir yönden gelen hava akışına sahip bir ünite aldığınızdan emin olun.


Kiraladığınız herhangi bir HVAC yüklenicisi, müşteriler için günün her saati bir acil durum numarasına sahip olmalıdır. Hava ne kadar sert veya günün hangi saatinde olursa olsun, evinize istedikleri zaman ulaşabilmelidirler.


Her zaman bir HVAC yüklenicisi tarafından yaptığınız referansları kontrol edin.


Bu bilgiler, evinizin ortamını rahat tutmak için sisteminizin ihtiyaç duyduğu BTU'yu belirlemek için kullanılır.


Tüm evlerin üçte ikisinin sızdıran kanallara sahip olduğunu keşfettiğinizde şaşırabilirsiniz. Bunlar size hizmet maliyetlerinizin yüzde yirmi beşine mal olabilir. Kanallarınızı kapatmak hem kolay hem de ucuzdur ve kendi başınıza yapabileceğiniz bir şeydir ve daha sonra her yıl elektrik faturalarınızı önemli ölçüde azaltabilir.


HVAC sisteminiz önemli bir birimdir. Diğer ev onarımlarında olduğu gibi, HVAC onarımları çok pahalı olabilir. Sizinkini çalışır durumda tutmak için size verilen ipuçlarını kullanın.


Daha fazla oku: eca petek fiyat

Comments